Posted on

Κίνδυνοι & Απάτες Στο Online Shopping

Οι διαδικτυακές αγορές, ή αλλιώς το online shopping, έχουν αυξηθεί ραγδαία. Χάρη στην ευκολία και την ευελιξία που προσφέρουν, τις αμέτρητες προσφορές και την αμεσότητα στην ολοκλήρωση των αγορών, τα ηλεκτρονικά καταστήματα πολλαπλασιάζονται με γρήγορους ρυθμούς. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα πολλά οφέλη που προσφέρουν τα e-shops. Ωστόσο, μαζί με τα οφέλη υπάρχουν και κίνδυνοι, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν αν αξίζει να διακινδυνεύουμε στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα με φυσική παρουσία, τα οποία μπορούν να μας εξυπηρετήσουμε.

Σαφώς και τα ηλεκτρονικά καταστήματα σε κάθε περίπτωση διευκολύνουν τις αγορές μας. Όμως, το κυριότερο πρόβλημα που φαίνεται ότι προκύπτει με ορισμένα e-shops σχετίζεται με την αξιοπιστία των συναλλαγών. Με άλλα λόγια, πολύ συχνά αναφέρονται περιπτώσεις όπου ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αποδείχθηκε αναξιόπιστο, ως προς τις μεθόδους πληρωμής. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ενδυνάμει πελάτες κατέληξαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ιδιωτικότητας με την τράπεζά τους. Οι κλοπές στο διαδίκτυο με θύματα αγοραστές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν είναι κάτι πρωτάκουστο, άλλωστε håndstøvsuger bedst i test.

Πέρα από το θέμα της ασφάλειας των συναλλαγών, υπάρχουν ορισμένα e-shop που έχουν δημιουργηθεί μονάχα με σκοπό την εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν προϊόντα σε απόθεμα και δεν έχουν οι ιδιοκτήτες καμία πρόθεση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Το μόνο που θέλουν είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία και ενδεχομένως να λάβουν τις πληρωμές, χωρίς να αποστείλουν ωστόσο ποτέ τα προϊόντα στον τελικό παραλήπτη τους. Κάτι τέτοιο καταλήγει συχνά σε χάος. Το e-shop δε λειτουργεί πολύ καιρό, καθώς οι καταγγελίες διαδέχονται η μια την άλλη.

Φυσικά και δεν είναι όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα έτσι. Πολλοί είναι οι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, οι οποίοι πασχίζουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Πρόκειται άλλωστε για το πλέον διαδεδομένο μέσο επικοινωνίας και προβολής σε ολόκληρο τον κόσμο. Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να εκπαιδευτείτε, έτσι ώστε να αποφεύγετε ενδεχόμενες κακοτοπιές.

Πρώτα απ’ όλα, οφείλετε να αναγνωρίζετε τα ανησυχητικά σημάδια. Για παράδειγμα, ένα e-shop με υπερβολικά χαμηλές τιμές είναι επικίνδυνο. Ο κίνδυνος επιτείνεται, στην περίπτωση που τα προϊόντα προς πώληση είναι επώνυμα. Γι’ αυτό λοιπόν προσοχή στα στοιχεία των ιδιοκτητών του e-shop, έτσι να μπορείτε να εξακριβώσετε αν υπάρχει φυσική υπόσταση πίσω από κάθε κατάστημα στο διαδίκτυο.

Επίσης, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς καθόλου διαδικτυακή παρουσία στα social media αποτελεί έκπληξη. Καθώς η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται κατακόρυφα, το ίδιο συμβαίνει με την απήχησή τους στο αγοραστικό κοινό. Οι επιχειρήσεις το γνωρίζουν καλά αυτό και δρουν αναλόγως. Ως εκ τούτου, φροντίστε να ελέγχετε τις σελίδες των e-shops σε Facebook, Google+ και Instagram smart hjem rengøring enhed.

Τέλος, οι κριτικές στο διαδίκτυο μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για εσάς. Πολύ συχνά οι προηγούμενοι αγοραστές εκφράζουν την άποψή τους διαδικτυακά, με σκοπό να προστατεύσουν τους μελλοντικούς επίδοξους αγοραστές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς, φυσικά, στην περίπτωση που έχετε μία δυσάρεστη εμπειρία με αγορές στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και είναι σίγουρο πως θα απολαμβάνετε τα οφέλη των διαδικτυακών αγορών, δίχως να ανησυχείτε για τις αρνητικές τους συνέπειες.