Posted on

Μαγειρεύοντας με 1 Ευρώ: Γίνεται;

Σίγουρα ακούγεται παράλογο και άκρως ανέφικτο, σωστά; Πώς μπορείς να μαγειρέψεις με 1 ευρώ; Όμως, η αλήθεια είναι πως με τον σωστό προγραμματισμό ακόμη κι αυτό μπορεί να γίνει. Μάλιστα, η οικονομική κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους με το φαγητό και μάλιστα να ανακαλύψουν τρόπους οικονομικότερων γευμάτων. Ως αποτέλεσμα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης όπως το Λονδίνο θα βρείτε σεμινάρια που σχετίζονται με τα οικονομικά γεύματα.

Ακόμη λοιπόν κι αν πιστεύετε πως δεν μπορείτε να μαγειρέψετε με τόσα λίγα χρήματα, υπάρχουν επαγγελματίες που υπόσχονται να σας διδάξουν πώς θα το κάνετε αυτό. Εκτός από τα σεμινάρια, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και αρκετά βιβλία επί του θέματος. Πρόκειται σίγουρα για μία ανάγκη, η οποία έχει αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για δημιουργικές και αξιόλογες προτάσεις επίλυσης ενός προβλήματος που απασχολεί μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας σήμερα.

Για να επιτύχει κάποιος να μαγειρεύει με τόσα λίγα χρήματα, θα πρέπει να στραφεί σε θρεπτικές, αλλά και οικονομικές προτάσεις. Για παράδειγμα, τα όσπρια αποτελούν πολύ καλό παράδειγμα διατροφικής επιλογής με σπουδαία θρεπτική αξία και χαμηλό κόστος. Τα εποχικά λαχανικά και φρούτα επίσης βοηθούν στην οικονομία της μαγειρικής. Ένα φαγητό με βάση τα όσπρια ή τα λαχανικά είναι αρκετά οικονομικό, χωρίς να μειώνεται η γεύση του (Jämför lättast att få lån).

Το ίδιο συμβαίνει και με το ρύζι, τις πατάτες και τα ζυμαρικά. Υπάρχουν μάλιστα πολλές επιλογές, οι οποίες μέχρι πριν από λίγα χρόνια βρίσκονταν παραγκωνισμένες από την πλειοψηφία των καταναλωτών. Το πλιγούρι, το κινόα, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, έχουν κερδίσει σημαντικό μέρος της αγοράς πλέον.

Φυσικά και τα οικονομικά γεύματα είναι βασισμένα στην απλότητα. Αποφεύγονται υπερβολές, όπως επίσης και οποιαδήποτε χρήση υλικού που εισάγεται από το εξωτερικό με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους του. Επιπλέον, η χρήση κρέατος μειώνεται σημαντικά. Όπως έχει αποδειχθεί, μια διατροφή με περιορισμένα προϊόντα του ζωικού βασιλείου δεν είναι μόνο οικονομικότερη. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία μας. Συνεπώς, φροντίζουμε για την υγεία και την ίδια στιγμή μειώνουμε το κόστος για τη διατροφή μας.

Ένα πρόβλημα που ενδέχεται να παρουσιαστεί σε σχέση με την οικονομική μαγειρική έχει να κάνει με τα θρεπτικά συστατικά των γευμάτων. Αν και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως υπάρχουν πολλές πηγές θρεπτικών συστατικών χαμηλές σε κόστος, εντούτοις πολλοί επιλέγουν χαμηλές διατροφικά εναλλακτικές. Γι’ αυτό και κάθε γεύμα θα πρέπει να αξιολογείται, έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κακής διατροφής.

Επίσης, η αποθήκευση των τροφίμων και του μαγειρεμένου φαγητού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους. Αντί να ετοιμάζετε μία μερίδα μονάχα, μπορείτε για παράδειγμα να μαγειρέψετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού και να την αποθηκεύσετε. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε έτοιμο φαγητό για μία ακόμη ημέρα και θα μειώσετε αισθητά το κόστος μαγειρέματος. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευθείτε μεγαλύτερη ποσότητα πρώτων υλών, πολύ πιθανόν σε χαμηλότερη τιμή Jämför smslån utan uc snabbt.

Αν σας ενδιαφέρει η οικονομική διατροφή, τότε μπορείτε να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες από το διαδίκτυο σε σχέση με τα οικονομικότερα γεύματα που ταυτόχρονα καλύπτουν τις ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά. Φακόρυζο, σαλάτα κινόα με σπανάκι ή αυγά με λαχανικά στο φούρνο αποτελούν παραδείγματα τέτοιας οικονομικής διατροφής.