Posted on

Τρόποι Φύλαξης Χρημάτων: Όταν το Στρώμα Δεν Επαρκεί!

Με την κρίση και την αυξανόμενη δυσπιστία απέναντι στην οικονομική κατάσταση της χώρας, είναι απολύτως φυσιολογικό να αναρωτιέται κάποιος σχετικά με την καλύτερη επιλογή στον τομέα της φύλαξης χρημάτων. Αν λοιπόν ένας πολίτης έχει αποταμιεύσει ορισμένα χρήματα και επιθυμεί να τα αποθηκεύσει, τι επιλογές έχει να το κάνει;

Αποθήκευση στο Σπίτι

Σίγουρα έχει καταντήσει γραφική η επιλογή του «στρώματος», ως μέσου αποθήκευσης. Με τρόπο γλαφυρό αντικατοπτρίζεται μία πραγματικότητα. Οι άνθρωποι πλέον δεν εμπιστεύονται τίποτε και κανέναν. Ως αποτέλεσμα, αποθηκεύουν τυχόν οικονομίες τους στο σπίτι. Εκεί βρίσκουν την ασφάλεια που θέλουν να νιώσουν. Γι’ αυτό και πολύ συχνά επίδοξοι ληστές εκμεταλλεύονται αυτή την αδυναμία και αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Οι κρυψώνες είναι πλέον γνωστές σε όλους, lån 4000 i 30 dage. Κάτω από το στρώμα, μέσα σε κάποιο συρτάρι ή ακόμη και στην κατάψυξη, οι ληστές είναι εκπαιδευμένοι και ανακαλύπτουν τα χρήματα σε χρόνο ρεκόρ! Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη εξεύρεσης άλλων τρόπων φύλαξης χρημάτων.

Τράπεζες: Εσωτερικό ή Εξωτερικό;

Ίσως ο πιο σταθερός από αυτούς είναι η τράπεζα. Με τόσο ασταθές τραπεζικό σύστημα λόγω των πρόσφατων γεγονότων, όμως, πόσοι πολίτες είναι έτοιμοι να εμπιστευθούν την κατάθεση σε έναν τραπεζικό λογαριασμό;

Ως λύση φαντάζει η χρήση μίας τράπεζας του εξωτερικού. Αναγνωρίζοντας την πιο σταθερή οικονομία, είναι θεμιτό να καταθέσει κάποιος τα χρήματά του εκεί. Ανοίγοντας έναν λογαριασμό, μπορεί να έχει πρόσβαση ψηφιακά και να ελέγχει κάθε στιγμή την περιουσία του. Αν λοιπόν μία χώρα του εξωτερικού αποδεικνύεται σταθερότερη στον οικονομικό τομέα, τότε πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν εκείνη και όχι την πατρίδα τους.

Τραπεζικές Θυρίδες

Μία ακόμη λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη φύλαξη των χρημάτων των πολιτών αποτελεί και η τραπεζική θυρίδα. Μία τέτοια κίνηση εξασφαλίζει ανωνυμία και ασφάλεια, απέναντι σε ενέργειες όπως το κούρεμα των καταθέσεων. Ωστόσο, σε μία έκτακτη ανάγκη ακόμη και οι τραπεζικές θυρίδες δεν μπορούν να αποδειχθούν σταθερές.

Αγορές

Φυσικά, πολλοί είναι εκείνοι που θα επιλέξουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Αν υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο απώλειας της χρηματικής περιουσίας, γιατί να μην επενδυθεί αυτή σε άλλες μορφές; Παραδείγματος χάριν, μπορεί κάποιος να αγοράσει χρυσό και πολύτιμους λίθους. Τέτοια περιουσιακά στοιχεία δεν χάνουν σχεδόν ποτέ την αξία τους.

Αν μάλιστα δεν φοβάται κάποιος την επένδυση σε ακίνητη περιουσία, τώρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις χαμηλές τιμές στην αγορά. Ως εκ τούτου, αντί να διατηρήσει κάποιος την περιουσία του σε χρηματικά ποσά, έχει την ευκαιρία να την μετατρέψει σε ακίνητα και σε υλικά, που παραμένουν αναλλοίωτα ως προς την αξία τους.

Ηλεκτρονικό Χρήμα

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς τη δύναμη του ηλεκτρονικού χρήματος. Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπιστεύονται την ψηφιακή μορφή των νομισμάτων για να επιδοθούν σε αγορές, πωλήσεις και πληρωμές – afdragsfri lån. Μία τέτοια πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να επηρεάσει και τον τομέα της φύλαξης των χρημάτων. Αν κάποιος επιθυμεί να ασφαλίσει τα χρήματά του, είναι λογικό να στραφεί στον ψηφιακό κόσμο.

Υπάρχουν Επιλογές

Ανάλογα με το ποσό που ενδιαφέρεται να φυλάξει κάποιος, η ιδανική λύση ενδέχεται να αλλάζει. Για παράδειγμα, μικρά χρηματικά ποσά δεν είναι λογικό να αποταμιεύονται σε τράπεζες του εξωτερικού. Για μεγάλα ποσά όμως θα πρέπει να γίνεται σωστή εκτίμηση της αγοράς, αξιολόγηση του ρίσκου σε κάθε περίπτωση και τέλος η εξεύρεση της επιλογής με το χαμηλότερο δείκτη ρίσκου.