Posted on

Μειώνοντας το Λογαριασμό της ΔΕΗ Απλά και Αποτελεσματικά

Το ηλεκτρικό ρεύμα σαφώς και αποτελεί τον πιο ακριβό λογαριασμό για κάθε νοικοκυριό. Δυστυχώς, μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ έχουν προστεθεί αρκετές χρεώσεις που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει. Δημοτικά τέλη και πολλές ακόμη εισφορές εκτινάσσουν το λογαριασμό στα ύψη, αν και προσπαθεί κάποιος να κάνει οικονομία.

Εντούτοις, η λέξη-κλειδί σε αυτή την περίπτωση αφορά στον χαρακτηρισμό «προσπαθεί». Κι αυτό γιατί αν κάποιος πραγματικά ενημερωθεί για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και κατ’ επέκταση χρημάτων από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, τότε η διαφορά θα είναι αισθητή. Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν κι εσείς να πληροφορηθείτε σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ρεύματος, διαβάστε παρακάτω.

Πώς Θα Μειώσετε Αποτελεσματικά τη ΔΕΗ;

Πρώτα απ’ όλα, αξίζει να επενδύσετε σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Ευτυχώς η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό κλίμα και συνεπώς θα μπορέσετε να κάνετε απόσβεση της επένδυσής σας αρκετά γρήγορα. Επιπλέον, θα απολαμβάνετε ζεστό νερό σε καθημερινή βάση και χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε, έως ότου το νερό ζεσταθεί.

Επίσης, είναι πολύ αποδοτική η πλύση των ρούχων σας σε χαμηλότερους βαθμούς. Αντίθετα με τα όσα ενδεχομένως έχετε ακούσει, δεν είναι απαραίτητες οι υψηλές θερμοκρασίες στο νερό για κάθε πλύση. Στην σύγχρονη εποχή, τα απορρυπαντικά και τα πλυντήρια είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα. Γι’ αυτό και μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα ρούχα σας ακόμη και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Προχωρώντας με τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, σειρά έχει η μαγειρική. Αφενός θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να μαγειρεύετε μαζικά. Μπορείτε παραδείγματος χάριν να μαγειρέψετε αρκετό φαγητό και να αποθηκεύσετε όσο δε χρειάζεστε στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο, κάνετε οικονομία και ταυτόχρονα έχετε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε από το μαγείρεμα κάποια επόμενη ημέρα.

Επίσης, στη μαγειρική καλό είναι να θυμάστε ότι δεν απαιτείται η προθέρμανση του φούρνου. Αυτό ίσως ίσχυε στις παλαιότερες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες δεν ήταν τόσο αποδοτικές. Εκτός αυτού, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο βραστήρας μπορεί να ζεστάνει το νερό πιο οικονομικά από ένα σκεύος στο μάτι της κουζίνας. Θυμηθείτε το την επόμενη φορά που θέλετε να βράσετε μακαρόνια. Τέλος, τα σκεύη που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να εφαρμόζουν απόλυτα στο μάτι που θα επιλέξετε. Διαφορετικά, θα έχετε σημαντική απώλεια θερμότητας.

Μέσω του έξυπνου φωτισμού και των οικολογικών λαμπτήρων που κυκλοφορούν στην αγορά, έχετε την ευκαιρία να εξοικονομήσετε σημαντικά χρηματικά ποσά από τον κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Ως εκ τούτου, αξίζει να αγοράσετε τέτοια προϊόντα που βοηθούν το περιβάλλον και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία σε βάθος χρόνου.

Ίσως το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε και δεν απαιτεί καμία θυσία εκ μέρους σας είναι να αποσυνδέσετε τις συσκευές σας. Όπως έχει αποδειχθεί, οι συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής καταναλώνουν μεγάλο ποσοστό του ρεύματος που καλείστε να πληρώσετε. Αφού δεν εξυπηρετούν πρακτικά κανέναν σκοπό, για ποιο λόγο να τις έχετε πάντοτε σε ετοιμότητα;

Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και την τηλεόραση, όπως επίσης και πολλούς φορτιστές. Δεν είναι αθώες αυτές οι συσκευές και γι’ αυτό καλύτερα να τις βγάζετε από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας και υιοθετήστε τις παραπάνω συμβουλές. Στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ, θα δείτε σίγουρα διαφορά στην τελική τιμή!